Historiek

KFC Meise is een Belgische voetbalclub uit Meise.
De club is aangesloten bij de KBVB met stamnummer 1943 en heeft groen-wit als kleuren.

De club werd opgericht in 1932 als Football Club Meysse en speelt al heel zijn geschiedenis in de provinciale reeksen. Aanvankelijk speelde men op de terreinen van het bedrijf Fisher, later verhuisde men naar de Astridlaan. In 1935 kwam er ook een reserveploeg. In 1938 pakte Meysse een titel en promoveerde naar tweede provinciale. Men eindigde met evenveel punten als SK Dilbeek, maar dankzij een 4 – 1 zege in een testwedstrijd tegen Dilbeek op het terrein van US Albert in Brussel pakte men de titel. Tijdens de tweede wereldoorlog werden de terreinen en kleedkamers door de Duitse bezetter opgeëist en was onze club inactief.

In 1958 werd de snelweg A12 aangelegd, waardoor de club de terreinen aan de Astridlaan moest verlaten. De ploeg ging spelen op de terreinen van het naburige Grimbergen en Wemmel. In 1962-63 bleef FC Meise een jaar actief, toen er meermaals spelers te weinig waren om een volledig elftal te kunnen opstellen. In 1963 trad men opnieuw in competitie.

In 1965 kon men op een veld aan de Sint-Annastraat gaan spelen, waar men de komende jaren zou blijven. In 1969 promoveerde men voor een tweede maal naar tweede provinciale. Het jaar erop streed men zelfs mee voor een verdere promotie. Meise kon dit echter niet herhalen, en zakte uiteindelijk weg naar vierde provinciale, het laagste niveau.

Eind jaren 60 werden ook voor het eerst een veteranenploeg en diverse jeugdploegen ingeschreven. In 1991 kon men uiteindelijk opnieuw promoveren naar derde provinciale. Een jaar later zakte men alweer. Meise bleef de daaropvolgende jaren wat heen en weer gaan tussen de laagste provinciale reeksen en staat nu al enkele seizoenen in derde provinciale ! Na seizoenen van net niet stijgt na 46 jaar KFC Meise in 2015 voor de derde keer opnieuw van derde naar tweede provinciale.

Aanvullingen (verhalen, weetjes, artikels uit kranten, foto’s) welkom via luc.de.hertogh1@telenet.be

Wij zijn FC Maazz

KFC MEISE (stamnummer: 1943, bloknummer: 2335)
  De Nekker, Sint-Annastraat 29 te 1860 Meise
Kantine: 02 269 70 15

Cookie & Privacy Policy

Volg ons