1989 – 1991

In 1989 heeft onze club te maken met een dubbel afscheid.
Luc Jacobs neemt als voorzitter van K.F.C. Meise, het roer over van Louis De Smedt. André De Sterck neemt de taak van voorzitter van het jeugdbestuur over van Marcel De Bondt.
Luc was reeds sinds 1981 in het bestuur van onze club.
Ook André, was reeds jaren actief als lid, afgevaardigde en trouwe supporter van onze club.

Luc Jacobs

Op de foto zien we Luc Jacobs, die de meeste mensen waarschijnlijk beter kennen als dokter Jacobs. Onder zijn voorzitterschap werd een volledige organisatie, gebaseerd op vele vrijwilligers, op punt gezet om de vele taken binnen de club te vervullen.

Pierre, Maria, Leona en nog vele anderen hebben dan ook talrijke uurtjes binnen de club versleten. Ook worden tijdens deze periode de eerste stappen gezet om de band, tussen het toenmalig hoofdbestuur en het jeugdbestuur, te verbeteren. Het lag in zijn bedoeling beide besturen voor hetzelfde doel te doen werken met behoud van een eigen identiteit.

Tijdens de twee jaar dat Luc als voorzitter actief was kon hij rekenen op een aantal mensen die hem bijstonden om het vuile werk dat een voetbalclub met zich meebrengt in goede banen te leiden.

Zo was er Laurent Peeters als ondervoorzitter, Edward Ooms als secretaris, Freddy De Raeve als penningmeester en Hendrik Van Schel die de public relations op zich nam.

Op het einde van het seizoen 1989 – 1990 zetten de toenmalige scholieren een prestatie neer van formaat. Als kampioen van hun reeks, kwamen ze uit in de Jeugdcup van de provincie Brabant. Dit was een nacompetitie tegen alle kampioenen uit het Brabantse. Uiteindelijk speelden ze op het eerste veld van H.O. Merchtem de finale tegen de scholieren van Strombeek. Deze werd nipt verloren na een spannende strijd met een afgeladen tribune vol met supporters van K.F.C. Meise.

In 1990 werd er, voornamelijk onder impuls van André De Sterck en Jos Emmerechts, voor gezorgd dat wij verlichting kregen op het C terrein. Beide personen zorgden er in die periode ook voor dat onze spelers een betere accommodatie kregen. Er werden maar liefst 4 spiksplinternieuwe kleedkamers bijgebouwd.

In het seizoen 1990 – 1991 was het eindelijk zover. Onze eerste ploeg promoveerde naar 3de provinciale. Het seizoen startte echter in mineur. K.F.C. Meise bevind zich na enkele wedstrijden onderaan en er werd gevreesd dat onze club naar 5de provinciale, waar toen sprake van was, zou zakken. Toch kon K.F.C. Meise zich plaatsen voor de eindronde door vanaf november geen enkele wedstrijd meer te verliezen. De stuwende kracht achter deze kampioenenploeg was trainer Fons Van Humbeek.

De kampioenenploeg seizoen 1990 – 1991

De eindronde was ongemeen spannend. Met vier ploegen  moest er een eindronde gespeeld  worden. Maar ook deze  eindronde volstond niet  om een steiger aan te duiden. Uiteindelijk moest  er nog een testwedstrijd tegen  Peizegem  gespeeld worden op het terrein van Kobbegem.  Meer dan 500 betalende toeschouwers woonden deze wedstrijd  bij. Deze eindstrijd werd gespeeld  aan een moordend tempo,  toch werd er niet  gescoord tot 5 minuten voor afblazen.  Iedereen dacht reeds aan verlengingen en hoe onze jongens,  die fysiek reeds alles gegeven hadden, dit zouden kunnen  uithouden toen Yves Van Nieuwenhuyse K.F.C. Meise op  voorsprong bracht en ons naar 3de provinciale schoot.  
Eindstand 1 – 0.

De spelers die deel uitmaakten van deze memorabele wedstrijd waren: Van Cutsem, Van Delm, Meyskens, Vandenbroeck, Heyvaert, Pauwels, De Smedt, Van Mileghem, De Sterck, Hoebeke, Van Nieuwenhuyse, Vandeweghe en Van Paesschen.

Alle betrokkenen zullen zich ook nog wel het feest herinneren dat toen door de voorzitter bij hem thuis werd gegeven ter ere van onze kampioenen.

Wij zijn FC Maazz

KFC MEISE (stamnummer: 1943, bloknummer: 2335)
  De Nekker, Sint-Annastraat 29 te 1860 Meise
Kantine: 02 269 70 15

Cookie & Privacy Policy

Volg ons