Met nog drie competitiewedstijden te spelen waarvan twee achtereenvolgende thuiswedstrijden kreeg onze Fanion zondagnamiddag het bezoek van Rode-De Hoek, dat zowel nog voor de titel als voor de titel derde periode in aanmerking kwam.
Bij Meise geen Thomas Van den Boeynants wegens schorsing en ook de gekwetsten Maarten Willems, Matthias Claes en Warre Hovelynck ontbraken op het appel. Doelman Ewout Haentjens van onze Reserven A stond noodgedwongen opnieuw onder de lat.
Meise begon uitstekend aan de wedstrijd en nam meteen het initiatief.
Na tien minuten claimde Meise een strafschop voor een overtreding op Dean maar de scheidsrechter wuifde dit weg.
Schoten van Dean Ounis en Tony Amrani buiten de zestien bleven zonder succes.
De druk van Meise bleef en een doelpunt hing in de lucht.
Dat kwam er eindelijk na twintig minuten voetballen. Een hoekschop van Tony Amrani werd aan de eerste paal door Sébastien Moyson mooi binnengekopt en de oververdiende 1 – 0 stond op het scorebord.
Van de bezoekers viel weinig te noteren, enkel overtredingen. Net voor de rust bleef zelfs een vuistslag op Dean onbestraft.

De bezoekers begonnen goed aan de tweede helft maar het eerste gevaar kwam van Meise na een scherpe counter maar het leder rolde net voorlangs.
52min: hoekschop voor de bezoekers, eerste gevaar na een scrimmage voor doel en daar was de gevleide gelijkmaker voor de bezoekers.
Vijf minuten later een mooie aanval van de bezoekers maar Ewout Haentjens pakte uit met een geweldige save op een kopbal. Ewout moest zels nog een tweede keer al zijn kunnen tonen om de 1 – 1 op het bord te houden.
66min: bijna de 2 – 1 maar Robbe kon net niet bij de voorzet van Kevin.
Ook Enio kwam nog dichtbij een treffer maar het was weer net niet.
90min: wat een binnenkomer voor de jonge Alessio Della Pina (U21) die net vijf minuten op het veld stond en de scherpe voorzet van Kevin De Jonge in doel deed verdwijnen.
2 – 1, een meer dan verdiende overwinning met een pluim voor onze jeugdwerking!
Voor Robbe De Maeght eindigde de wedstrijd in mineur toen hij van het veld moest gedragen worden en afgevoerd werd met de ziekenwagen.
Er werd gevreesd voor een breuk maar geluk bij een ongeluk zijn alleen de ligamenten van de rechterenkel gescheurd. Pechseizoen voor Robbe maar we wensen Robbe een spoedig herstel toe!
Fanion – K.F.C. Rhodienne-De Hoek A   2 – 1
Goals: 20m 1 – 0 Sébastien Moyson (Tony Amrani), 52m 1 – 1, 90m 2 – 1 Alessio Della Pina (Kevin De Jonge)
Meise laat de laatste stek aan Oetingen. Bovenaan is de titelstrijd nog volop aan de gang. De topper KVK Wemmel – V.Beersel Drogenbod werd stopgezet wegens een armbreuk bij een 0 – 1 stand en is waarschijnlijk te herspelen. Ook Grimbergen telt nog een wedstrijd minder en kan de derde hond zijn die met het been gaat lopen…