Het doek is gevallen over tweede provinciale A wat betreft de eerste daler naar derde provinciale.
Spijtig genoeg is dat onze club KFC Meise.
In het seizoen 2019 – 2020 zakte KFC Meise als voorlaatste van eerste naar tweede provinciale.
Na een verblijf van vier achtereenvolgende seizoenen in tweede provinciale spelen we volgend seizoen in derde provinciale. Dat is al een hele tijd geleden, in het seizoen 2014 – 2015 werd Meise kampioen in derde F met liefst dertien punten voorsprong op de tweede Mazenzele Opwijk.

Voor de wedstrijd van de laatste kans moest onze Fanion zaterdagavond op bezoek bij de 3delaatste in de klassering KHO Huizingen.
Voor dit treffen waren al onze keepers gekwetst en moesten we beroep doen op Ewout Haentjens, doelman van onze reserven A. Verdedigers Jarne Chrispeels en Stijn De Rouck waren geschorst, Timo Draelants zit nog steeds in de lappenmand.
Wat we zaterdagavond te zien kregen was echt een schande voor het voetbal.
Meise wou wel voetballen maar de thuisploeg begon meteen te schoppen op alles wat bewoog.
Het aantal kaarten van Huizingen voor aanvang van de wedstrijd stond op 98 waarvan 9 rode!!!
Ook in deze wedstrijd een resem overtredingen van de thuisploeg, spijtig genoeg liet de scheidsrechter begaan.
De openingstreffer voor de thuisploeg na 8 minuten ‘voetballen’ viel uit de lucht na eerst een overtreding op Maarten Willems maar de ref wees de andere kant op.
Na 10 minuten eindelijk de eerste hoekschop voor Meise maar de bal vloog over alles en iedereen.
Maarten moest dan toch in minuut 18 noodgedwongen naar de kant en Dean mocht opdraven.
Dean maakte meteen kennis met de grasmat en de tegenstander. Eindelijk eerste gele kaart voor de thuisploeg na pas een dozijn overtredingen.
Na 24 minuten mooie actie van Meise, maar het schot van Kevin De Jonge werd net op de doellijn door een verdediger weggewerkt. Geen 1 – 1.
Op het halfuur eerste overtreding van Meise en meteen geel voor Fouad. Vreemd…
Ook Birgen kreeg geel voor nochtans terechte commentaar op de ref.
36min: vrije trap voor Meise op een niet onaardige plaats na de zoveelste overtreding maar de bal zoefde net over de dwarsligger.
43min: dan toch tweede geel voor de thuisploeg.
Ruststand 1 – 0.

Start tweede helft en meteen krijgt Enio al in de eerste minuut een geel karton onder de neus voor een eerste lichte overtreding.
De thuisploeg bleef nu ook de bal wild wegtrappen en de overtredingen opstapelen maar de ref liet nog steeds begaan. Wat een niveau!
Meise probeerde te voetballen maar we weten al enkele seizoenen waar het schoentje wringt. Hopelijk blijft dit niet in dovemansoren hangen en is er voor volgend seizoen een oplossing of het probleem blijft hetzelfde!
Op het uur een handspel dat niet werd bestraft voor de thuisploeg maar dat zou wel een tweede geel moeten geweest zijn en dus rood.  Het was echter Birgen door een opmerking op de ref die meteen met rood werd bedacht maar hij had eigenlijk gelijk. Constant fouten maken mocht blijkbaar maar je moest vooral zwijgen stond in het boekje van de ref.
Het venijn zat hem echter in de staart.
80min: strafschop voor Meise en twee gele boekingen voor de thuisploeg. De ingevallen Tony Amrani trapt de bal feilloos binnen en 1 – 1.
86min: strafschop voor de thuisploeg na een overtreding van Tony maar er was wel voorafgaand handspel van de spits maar dat had de ref niet gezien natuurlijk.
2 – 1, Meise ging in de resterende minuten nog op jacht naar de gelijkmaker maar helaas…
90min: geel voor Thomas, zijn derde, hij kan volgende week Stijn en Jarne aflossen op het strafbankje.
K.H.O. Huizingen A – Fanion   2 – 1
Goals: 8m 1 – 0, 80m 1 – 1 Tony Amrani (pen), 86m 2 – 1 (pen)

Nog 3 resterende wedstrijden te gaan om in schoonheid afscheid te nemen van tweede provinciale en de supporters nog eens te verwennen.
Volgende zondag 14 maart al tegen de derde in de klassering?