Na de U8A van trainer Peter en onze U11A van trainers Shane en Kyle, hebben nu ook de U9A van trainer Kevin zich geplaatst voor de Vlaamse finales van de WM Youth Silver-Cup.
Na nipte verliescijfers op Galatasaray Antwerpen met 8 – 7 werd dit thuis rechtgezet met 8 – 5.
Met hun tweede plaats in de eindrangschikkin verzekerden ze zich van een plekje op 1 mei te Nijlen, waar ze tegen de winnaars van de andere provincies zullen meedingen voor de Vlaamse eindoverwinning.
De eerste 2 teams van de provincie Vlaams-Brabant plaatsen zich voor de ‘Vlaamse Finales’ op woensdag 1 mei 2024 met de winnaars van de andere provincies! De Winnaar van de provincie start met 1 bonuspunt in de Vlaamse Finales!
Yes you can boys and girls!!!

Onze Reserven B zijn met nog drie wedstrijden te spelen al zeker van de titel.
KFC Meise B won 18 van de reeds 19 gespeelde wedstrijden en slechts één nederlaag. Met een totaal van 54 ptn is de voorsprong ruim genoeg op eerste achtervolger Sporting Eizeringen A dat slechts 43 ptn telt. Proficiat mannen!
Resterende wedstrijden voor Reserven B:
Zaterdag 6 april om 16u30: KFC Lennik A – KFC Meise B
Dinsdag 9 april om 20u: FC Dworp A – KFC Meise B
Vrijdag 12 april om 20u30: KFC Meise B – KVC Linkebeek B

Voor de Reserven A is de titel ook nog mogelijk en blijft het spannend tot de laatste speeldag.
KFC Meise staat samen met Delta Londerzeel op een gedeelde tweede plaats op twee punten van leider BoKa United A.
Vrijdag 5 april om 20u30: KFC Meise A – K.Sp. Tange

Voor onze provinciale U15A staan er nog spannende weken te wachten.
Zij staan eerste en tellen drie ptn voorsprong op eerste achtervolger KHO Huizingen A.
Met nog vijf wedstrijden te gaan is alles nog mogelijk met op de slotdag de topper in Meise tegen Huizingen.
Eerstvolgende wedstrijd:
Zaterdag 7 april om 9u30: Eendr. Mazenzele Opwijk A – KFC Meise A

Fanion heeft zijn nieuwe trainer beet voor volgend seizoen. Ex-profvoetballer Sadio Ba maakte als voetballer het mooie weer bij Dender en Westerlo, waarna hij zijn strepen verdiende bij Willebroek, RC Mechelen, Woluwe-Zaventem en RWDM.
KFC Meise strikte ook al twee spelers, Lionel De Spiegeleer en Yannick Meysmans, van reeksgenoot Asse-Zellik. Kevin De Jonge speelt volgend seizoen voor KCVV Elewijt.
Volgend seizoen zal men ook opnieuw starten met een eerste B-elftal.

Voor onze Paasstage van volgende week zijn er nog een viertal plaatsen vrij.
Wees er nog vlug bij en schrijf je snel in via deze link

De voorbije seizoenen was er vaak verwarring rond de regels omtrent het aantal wisselspelers, toegestane wissels en wisselmomenten.
Met het oog op het komende seizoen 2024-2025 werden deze regels vereenvoudigd om meer duidelijkheid te scheppen.
Via onderstaand schema krijg je een duidelijk overzicht voor wat betreft het maximum aantal wisselspelers en het maximum aantal toegelaten wissels per competitie en afdeling. Het aantal wisselmomenten wordt vastgelegd op 3 (wissels tijdens de rust niet meegerekend).
Daarnaast wordt ook de verplichting inzake het inschrijven van een aantal spelers van een bepaalde leeftijd op het wedstrijdblad gewijzigd.
Vanaf het seizoen 2024-2025 dient men minstens 3 spelers U23 in te schrijven op het wedstrijdblad. Dit betekent concreet dat men verplicht 3 spelers met geboortejaar 2002 en later dient in te schrijven op het wedstrijdblad. Bijkomend wordt deze maatregel uitgebreid en is deze van toepassing vanaf 1e afdeling t.e.m. de laagste provinciale afdeling Voetbal Vlaanderen (4de provinciale).
Clubs die hier niet aan voldoen zullen, naargelang het ontbreken ervan, één, twee of drie wisselspelers minder op het wedstrijdblad mogen inschrijven. De club, die zich niet houdt aan bovenstaande regel, wordt geacht 1, 2 of 3 niet-gekwalificeerde spelers op het wedstrijdblad te hebben ingeschreven.