Zondagnamiddag was het tijd voor een rasechte derby tegen onze buren uit Grimbergen.
Voor Grimbergen moest het niet meer en stond enkel de eer op het spel. Meise daarentegen moet dringend punten halen om zich zo nog van, wie er nog in gelooft, een verlengd verblijf in tweede provinciale te verzekeren.
Van bij de aftrap was meteen duidelijk dat de bezoekers niet naar Meise gekomen waren voor een namiddagdutje.
Meise werd van bij de aanvang van de wedstrijd op eigen helft gedrukt en het logische doelpunt kon niet uitblijven en viel dan ook na twintig minuten voetballen.
Meise liet het kopje niet hangen en kreeg een eerste kans. Enio links op de flank leverde een scherpe voorzet af maar de schoen van de centraal doorgelopen Tony was net niet lang genoeg om de bal binnen te tikken.
28min: drie minuten later was het wel prijs. Een onverwacht atoomschot vanop afstand van Fouad verdween over de doelman net onder de lat in doel en de gelijkmaker stond genoteerd.
Grimbergen was toch even van slag en het laatste kwartier was nog voor Meise dat ei zo na nog op voorsprong kwam via de doorgebroken Enio.
Het bleef 1 – 1 aan de rust.

Grimbergen begon aan de tweede helft met het opnieuw onder druk zetten van Meise.
Dat leverde vrij snel resultaat op, al kan je dit doelpunt na vijf minuten in de categorie ‘lucky goal’ klasseren. Een afgeweken schot naar doel via Warre zette iedereen op het verkeerde been, maar de bal viel gelukkig voor de voet van Grimbergenaar Bjarne Van Begin. Deze laatste duwde makkelijk de 1 – 2 binnen.
Een doelpunt hing nog aan beide kanten in de lucht. Het was echter Warre die op het uur met een wereldsave de 1 – 3 van het bord hield. Klasse Warre!
Dit burenduel stond bol van de harde duels waarin vooral Grimbergen de uitblinker was. Dit door de te weinige aanvallen van de thuisploeg foutief af te stoppen en zo te weinig kaarten kreeg.
De bezoekers kregen slechts drie gele kaarten, Meise twee stuks. Maarten en William komen zo op één kaart van schorsing.
Enio Walravens met enkele snedige aanvallende acties was de uitblinker bij Meise.
Grimbergen was wel sneller op de bal en de passing was preciezer en mocht dan ook het meest aanspraak maken op de drie punten.
Fanion – KSC Grimbergen A   1 – 2
Goals: 21m 0 – 1 Abdessamad Daghnoun, 28m 1 – 1 Fouad Moucheron, 50m 1 – 2 Bjarne Van Begin

Volgende zaterdag staat er alweer een burenduel op het menu!