Een degradatieduel dat je nooit mag verliezen, dat was zaterdag de opdracht van onze Fanion op het veld van Hekelgem.
Slecht nieuws voor Robbe De Maeght die een maand aan de kant staat met een kniekwetsuur. Ook William De Schryver zat niet in de selectie. Stijn De Rouck was eindelijk terug uit blessure en mocht plaatsnemen op de bank.

Na een onnodige fout op de rechterflank met een onrechtstreekse vrijschop als gevolg stond het te makkelijk na twee minuten al 1 – 0.
Dit werd echter vrij snel rechtgezet; een mooie combinatie Jarne-Dean-Enio en deze laatste dribbelde mooi de doelman en zowaar 1 – 1 na vijf minuten.
Bij het minste contact in de zestien ging men bij de thuisploeg neer met het nodige gebrul, een eerste keer na tien minuten maar de ref hield het zonder kaart bij de kunstduik.
Na een kwartier was er knullig balverlies in het middenveld en dit werd meteen afgestraft, 2 – 1 en opnieuw achtervolgen.
Op het halfuur zag de ref dan toch in de volgende kunstduik een strafschop, geel bovenop voor Mathias Servranckx die hierdoor aanstaande zondag op de strafbank kan plaatsnemen en de 3 – 1 was een feit.
Natrappen op dezelfde Mathias was daarna niet goed genoeg voor een rode kaart, onbegrijpelijk.
Meise ging de laatste tien minuten van de eerste helft dan toch meer aandringen en een weggewerkte bal na hoekschop werd in één tijd op de slof genomen door Kevin De Jonge en met een prachtige volley werd het 3 – 2.
Een mooie score om de rust in te gaan dacht iedereen maar dat was buiten de ref gerekend die voor een lichte fout opnieuw een strafschop zag en op de koop toe Jarne met rechtstreeks rood naar de kleedkamers stuurde.
Het werd geen 4 – 2 want een gefrustreerde Matti ranselde de bal uit zijn doel.
Makkelijk ging het niet worden met een mannetje minder en nog een speelhelft te spelen…

Een onzichtbare Tony werd aan de rust gewisseld voor Stijn door het wegvallen van Jarne.
51min: Dean gaat neer in de zestien maar de ref zag geen strafschop maar bedacht Dean met geel, ook al zijn derde en dus ook voor hem is het volgende zondag een strafdag.
57min: eerst was er nog een save van Matti maar één minuut later viel dan toch de 4 – 2 na een snelle counter.
68min: de ingevallen Levi voor Sébastien zorgde nog voor enige hoop door met een prachtig afstandsschot in de winkelhaak te milderen tot 4 – 3.
Dat was echter de laatste stuiptrekking van Meise. Ook de ingevallen Louis voor Thomas bracht geen verandering meer. Wel voor de thuisploeg die nog driemaal  de weg naar doel vond. Eindstand 7 – 3.
Een geschenk voor het nieuwe jaar voor de thuisploeg die zeker hulp kreeg van de ref maar daar alleen lag de oorzaak niet. Na twee sterke wedstrijden stond er in Hekelgem een totaal ander team op het veld.
Het is de hoogste tijd om de koppen eens bij elkaar te steken voor een goed gesprek want op die manier verzeil je naar derde provinciale en dat willen we toch niet…!
Eendracht Hekelgem A – Fanion   7 – 3
Goals: 2m 1 – 0, 5m 1 – 1 Enio Walravens (Dean Ounis), 15m 2 – 1, 31m 3 – 1 (pen), 44m 3 – 2 Kevin De Jonge, 58m 4 – 2, 68m 4 – 3 Levi Van Den Eede, 75m 5 – 3, 78m 6 – 3, 82m 7 – 3