Voor de laatste wedstrijd van 2023 trok onze Fanion naar Sint-Pieters-Leeuw om het op te nemen tegen het ook al in degradatiegevaar verkerende Leeuw Brucom.

Meise koos resoluut voor de aanval, na één minuut kon het al 0 – 1 zijn maar Dean kon net de voorzet van Enio niet afwerken. Amper vijf minuten later kon het weer prijs zijn maar de lob van Lander viel op de bovenkant van de lat.
De enige keer dat de thuisploeg kon dreigen was in de tiende minuut, een verloren bal werd nog net binnengehouden op de doellijn maar Matti stond paraat op de onverwachte voorzet.
Meise bleef zoeken naar de openingstreffer en kreeg voldoende kansen.
23min: afgeweerde bal maar ook het hakje van Lander werd daarna nog net vanop de doellijn weggewerkt.
32min: afstandsschot van Maarten net naast.
39min: de kans! Dean glipt door de buitenspelval, dribbelt de doelman en plaatst dan de bal onbegrijpelijk naast het lege doel.
42min: de ref ziet geen handspel en dus ook geen strafschop, het bleef 0 – 0 aan de rust al kon de wedstrijd dan al gespeeld zijn als je de kansen benut.

Ook in de tweede helft blijft het éénrichtingsvoetbal. Opnieuw kansen genoeg voor Meise maar we weten al een tijdje waar het schoentje wringt. Vloog de bal dan toch tussen de palen stond ook de thuisportier paraat.
50min: doelpoging Enio, redding keeper.
54min: kopbal net naast
59min: schot van Dean maar alweer redding keeper.
61min: voorzet Enio maar de poging van Lander vloog net naast doel.
65min: mooie diepe bal van Jarne naar Thomas die op links kan doorgaan maar talmt te lang na het uitkappen van zijn verdediger en weg kans.
67min: daar is de thuisploeg voor het eerst met een snelle counter maar net naast.
73min: de ingevallen Robbe besluit te zwak om de keeper te vloeren.
78min: opnieuw een counter van de thuisploeg, deze keer was er wel een redding van Matti nodig.
Het bleef spannend en in voetbal is alles mogelijk.
88min: daar valt de 1 – 0 letterlijk en figuurlijk uit de lucht, een verre inworp werd doorgekopt en de bal vliegt over alles en iedereen via de onderkant van de verste paal in doel.
Van een hold-up gesproken!
92min: gerechtigheid bestaat dan toch! De thuisportier zijn enige fout van de wedstrijd lost de bal en daar was Robbe sneller dan iedereen om de meer dan verdiende gelijkmaker binnen te stampen.
1 – 1, beter één punt dan geen maar hier zat zeker meer in. Het zal vechten worden tot de laatste speeldag.
Leeuw Brucom A – Fanion   1 – 1
Goals: 88m 1 – 0, 92m 1 – 1 Robbe De Maeght