We hebben er lang moeten op wachten maar zondag was het zover; de eerste thuisoverwinning van het seizoen tegen de tiende in de klassering ERC Hoeilaart.
Het klinkt misschien cliché maar beter laat dan nooit.
Meise speelde een sterke eerst helft en kreeg een resem kansen om de wedstrijd meteen te beslissen.
Na amper vijf minuten was het al bingo, Maarten stuurde Dean het straatje in en de bezoekende doelman kon enkel nog de bal uit zijn netten vissen.
Onbegrijpelijke missers van Thomas (14 min) en Sébastien (15 min)  hielden het bord op 1 – 0.
Na een goed kwartier konden de bezoekers verder met een mannetje minder na een terechte rode kaart voor een elleboogstoot op Enio.
Tot driemaal bracht de bezoekende doelman redding, eerst op een schot van Thomas die een slechte bal in de verdediging had onderschept. Na een geharrewar in de zestien stond de doelman opnieuw in de weg. Na de derde redding was uiteindelijk Enio sneller op de bal en eindelijk 2 – 0 na een goed halfuur voetballen.
De kansen volgden mekaar op maar na onbegrijpelijke missers van Timo en Thomas bleef het maar 2 – 0 tot het rustsignaal.

Bij aanvang van de tweede helft bleef een gekwetste Maarten onder de douche en werd vervangen door Matthias Vannieuwenhuyse.
Bij de bezoekers meteen drie vervangingen maar dit bracht niet veel wijziging in het spelbeeld.
Weinig kansen nog na de rust waar ook de hardwerkende Dean uitviel op het uur en Levi de mouwen mocht opstropen. Later werden ook nog Enio en Lander vervangen door Fouad en Robbe.
Meise kroop nu meer naar achter en de bezoekers kwamen dan toch een paar keer opzetten.
80 min: nodige save Matti om de 2 – 1 te voorkomen
88 min: de ingevallen Robbe pikt ook zijn doelpunt mee en legt de geruststellende 3 – 0 eindcijfers vast.
Fanion – E.R.C. Hoeilaart A   3 – 0
Goals: 6m 1 – 0 Dean Ounis (Maarten Willems), 32m 2 – 0 Enio Walravens, 88m 3 – 0 Robbe De Maeght
Een verdiende overwinning voor Meise na een zeer sterke eerste helft, de bezoekers uit Hoeilaart waren deze keer niet op de afspraak. Een uitstekende leiding van het scheidsrechterlijke trio, dat mag ook eens gezegd worden!

Volgend weekend opnieuw een degradatieduel dat moet gewonnen worden.