Er moest gewonnen worden zondag tegen FC Herne A, ook al een degradatiekandidaat, om niet helemaal weg te zakken in de degradatiestrijd.

Vanaf de aanvangsfase was al duidelijk dat de bezoekers gingen voor de drie punten.
Matthias Claes mocht meteen zijn kunnen tonen met drie saves in de eerste tien minuten.
Nochtans kreeg ook Meise na amper drie minuten de kans op de 1 – 0 maar twee missers in dezelfde spelfase van eerst Thomas Van den Boeynants wegdraaien van de bal en Kevin De Jonge die voor een lege goal naast besloot.
De bezoekers bleven scherp counteren en op het halfuur was er alweer een save van Matti nodig en aan de overzijde had Dean beter de bal doorgelaten voor Thomas die beter voor doel stond.
Op slag van rusten kopte Dean nog recht in de handen van de doelman maar het bleef 0 – 0.

Ook in de tweede helft waren de bezoekers vinniger en veel sneller op de bal.
57min: een overtreding van William werd bestraft met geel en uit de daaropvolgende vrije trap stond het  0 – 1 toen de bal alles en iedereen voorbijvloog in doel.
Ook Kevin kreeg  twee minuten later geel maar onbegrijpelijk was dat er voor de overtreding van de nr 11 op Jarne met moeite geel werd getrokken wat eigenlijk zonder enige twijfel rood moest zijn.
66min: Sébastien Moyson viel uit na de zoveelste onbestrafte overtreding.
74min: wel geel voor Maarten Willems na een lichte overtreding, zijn derde en mag dus volgende wedstrijd op het strafbankje een plaatsje reserveren.
De bezoekers bleven komen, nog maar eens de zoveelste save van Matti maar na één van de vele snelle counters was het toch prijs, volledig uit verband gespeeld en 0 – 2 na 84 minuten.
90min: een gefrustreerde Jarne liet zich onnodig tweemaal geel aansmeren en rood dus, ook hij kan op datzelfde strafbankje.
91min: Dean zorgde dan toch nog voor gevaar met een afgeweken bal over doel.
94min: Dean Ounis met de aansluitingstreffer bracht nog wat spanning in de lange blessuretijd maar het was te laat, zelfs het scorebord gaf er de brui aan. Het bleef 1 – 2 en nog steeds geen thuisoverwinning, de zevende nederlaag al van dit seizoen en een zeer magere 6 op 33!
Fanion – FC Herne A   1 – 2
Goals: 57m 0 – 1, 84m 0 – 2, 94m 1 – 2 Dean Ounis

Volgend weekend staat er alweer een degradatietopper op het menu die moet gewonnen worden.