Zondag was het alweer derbytijd, KSC Grimbergen – KFC Meise, dat was geleden van de openingsdag van het seizoen 2019 – 2020 in eerste provinciale.
Toen werd het een 0 – 1 overwinning voor Meise.

Reeds in de openingsfase kreeg Meise de kansen om op een minstens 0- 2 riante voorsprong te komen maar het doelpunt viel aan de overzijde na een goed kwartier voetballen.
Onverdiende voorsprong voor de thuisploeg, Meise bleef de betere ploeg en ging op zoek naar de gelijkmaker. Eerst pech met een bal op de dwarsligger maar Meise kreeg dan toch loon naar werken in de 37ste min. Lander Van Lautem zorgde voor de verdiende gelijkmaker.
Echter vijf minuten later stonden de bordjes op 2 – 1, een gevleide ruststand voor de thuisploeg.

Ook in de tweede helft waren de betere momenten voor Meise.
54min: Meise kreeg geen strafschop voor een venijnige overtreding op Robbe, kniestoot in de nek. Voor de ref en lijnrechter was er niks aan de hand. Dat je hiervoor zelfs nog geen geel krijgt lijkt ons zeer verontrustend. Het spel werd dan toch stilgelegd want Robbe bleef liggen en verloor zelfs het bewustzijn. Robbe werd later afgevoerd met de ziekenwagen; resultaat een zware hersenschudding en whiplash.
70min: rood (2x geel) voor Grimbergen.
Meise bleef beter in het spel en zocht de gelijkmaker maar die werd net voor het eindsignaal van de lijn gekeerd en in de daaropvolgende counter hing de 3 – 1 tegen de touwen.
Raar spelletje voetbal maar zo verder voetballen kan alleen maar beloond worden, op naar de volgende…
KSC Grimbergen A – Fanion   3 – 1
Goals: 16m 1 – 0, 37m 1 – 1 Lander Van Lautem, 42m 2 – 1, 89m 3 – 1

Volgende wedstrijd:
Zondag 12 november 2023
Fanion – FC Herne A, aftrap om 14u30
Supporters op post!!!