Zondag was Meise gastheer voor rode lantaarn Leeuw Brucom dat slechts één puntje rijk was na zes wedstrijden. Een vroeg degradatieduel want het totaal van Meise stond ook maar op vijf puntjes.

De wedstrijd begon nochtans goed voor Meise.
Sébastien Moyson trof de paal maar werd daarna door de bezoekende doelman neergelegd met een logische strafschop als gevolg. Sébastien zette zelf feilloos de strafschop om en het stond zowaar 1 – 0 na zes minuten voetballen. Doorgaan op het elan denkt men dan maar naarmate de rust dichterbij kwam kwamen de bezoekers meer en meer opzetten.
Matthias Claes moest driemaal uitpakken met een save in de laatste minuten van de eerste helft om de 1 – 0 ruststand op het bord te houden.

Vreemde toestanden in de tweede helft waar Meise zich volledig van de grasmat liet spelen.
Een gefrustreerde Jarne kreeg zijn derde gele kaart en mag een weekje op het strafbankje gaan zitten. Het duurde dan ook niet lang of de gelijkmaker stond op het bord na geklungel en geharrewar voor doel. Amper twee minuten later stond het al 1 – 2.
Mathias Servranckx stond dan tegenover drie Leeuwse aanvallers en kon enkel nog een stafschop veroorzaken. Zijn derde gele kaart en hij kan volgende week naast Jarne Chrispeels plaatsnemen op het strafbankje. Meise kreeg in een tijdsspanne van tien minuten vijf(!) doelpunten om de oren.
Thomas Van den Boeynants net terug uit blessure kon nog milderen tot 2 – 5 maar Leeuw Brucom vond nog een gaatje voor de 2 – 6 eindstand vast te leggen.
Een bittere pil voor KFC Meise op wie er volgende zondag alweer een vroeg degradatieduel wacht in Oetingen.
Fanion – Leeuw Brucom A   2 – 6
Goals: 6m 1 – 0 Sébastien Moyson (pen), 59m 1 – 1, 61m 1 – 2, 68m 1 – 3, 71m 1 – 4, 73m 1 – 5, 74m 2 – 5 Thomas Van den Boeynants, 77m 2 – 6