Tweede derby op rij voor onze Fanion zondagnamiddag tegen onze buren uit Wemmel.
De lijst met gekwetsten wordt alsmaar groter, na doelman Matthias Claes vorig seizoen al was nu ook doelman Warre Hovelinck buiten strijd en moest derde doeman Sébastien Mesmaekers opgeroepen worden. Ook Jarne Chrispeels, Dean Ounis, Thomas Van den Boeynants en Kevin De Jonge ontbraken. Maarten Willems kwam terug uit kwetsuur en meteen aan de aftrap terwijl de uit blessure Timo Draelants op de invallersbank mocht plaatsnemen. Robbe De Maeght speelde met een polsverband.

De bezoekers begonnen sterk aan de partij en al na vier minuten was Meise op achtervolgen aangewezen na een te makkelijke 0 – 1.
Wemmel bleef komen en youngster Sébastien mocht uitpakken met twee saves om de score niet hoger te doen oplopen.
Meise kwam op het halfuur verrassend op 1 – 1, een voorzet van Matthias Vannieuwenhuyse werd door Enio Walravens op de dwarsligger getrapt maar in de rebound stond Lander Van Lautem op de goeie plaats.
De bezoekers bleven sterk spelen en aan de rust mocht Meise blij zijn met deze 1 – 1 stand nadat Sébastien nog met nodige enkele saves mocht uitpakken.

Ook in de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde, Wemmel had duidelijk balbezit maar Sébastien bleef alles pakken.
De 1 – 2 hing in de lucht en kon niet uitblijven. Al kreeg Timo eerst nog een reuzenkans op de 2 – 1 was het dan toch prijs. Net na de drankpauze stond iedereen te dromen en 1 – 2 na een opnieuw veel te makkelijk goal.
83min: Meise moest nu wel risico nemen en na een scrimmage voor doel was het bijna zover, Wemmel bleef de snedige counters hanteren, Séba had alweer een save in huis na een oog in oog situatie.
90min: zowaar een strafschop voor Meise en Sébastien Moyson faalde niet vanop de stip 2 – 2.
91min: onbegrijpelijk maar alweer onoplettendheid en Meise liet zich op identieke wijze als de 1 – 2 ringeloren en het stond 2 – 3, een verdiende overwinning voor Wemmel, dat was overduidelijk.
Fanion – K.V.K. Wemmel A   2 – 3
Goals: 4m 0 – 1, 27m Lander Van Lautem (rebound), 69m 1 – 2, 90m Sébastien Moyson (pen), 91m 2 – 3

Volgende wedstrijd:
Zondag 17 september 2023
K.F.C. Rhodienne-De Hoek A – Fanion, aftrap om 15u op gras.
Adres: Cmp. Wauterbosstadion, Wauterbos te 1640 Sint-Genesius-Rode

OPGELET! Het Brussels Gewest is zondag helemaal afgesloten voor de Autoloze Zondag!