Voor de eerste wedstrijd van de competitie stond voor onze Fanion zaterdag meteen een derby op de kalender tegen promovendus Delta Londerzeel.
Meise kon niet rekenen op de geblesseerden Maarten Willems, Kevin De Jonge, Sam De Keukelaere, Timo Draelants en Matthias Claes.

De thuisploeg nam meteen een snelle start met enkele scherpe voorzetten maar de preciesheid ontbrak.
Meise stak na 9 minuten de eerste keer de neus aan het venster via een counter Mathias Servranckx – Robbe De Maeght maar voor de aanstormende Enio Walravens was de voorzet net iets te hard.
Na net geen kwartier voetballen cruciale fase, kapitein Thomas Van den Boeynants alleen door werd langs achter neergemaaid maar de ref had het lef niet om rood te trekken en hield het bij geel.
19min: de thuisploeg was even de pedalen kwijt en liet zich opmerken door enkele geniepige overtredingen op ondermeer Robbe met een tweede gele kaart als gevolg.
21min: een mooie save van de thuisportier hield Enio, de beste man op het veld, van de opener.
Op het halfuur was er handspel en werd de uitgespeelde aanval van Meise afgebroken, normaal rood maar ook hier bleef het bij geel, al de derde voor de thuisploeg.
De ref vond dat het vijf minuten voor de rust tijd was om het evenwicht van de kaarten te herstellen en gaf belachelijk geel aan Thomas en de juiste gele voor een gefrustreerde Lander Van Lautem in een tijdspanne van twee minuten.
Rusten dus met een brilscore.

De thuisploeg begon opnieuw gretig aan de tweede helft met twee vrijschoppen als gevolg.
49min: op deze tweede vrijschop scoort de thuisploeg de 1 – 0 via een afgeweken bal.
52min: bijna de 2 – 0, vrije kopkans, maar de bal werd onbegrijpelijk nog naast doel geplaatst.
53min: Meise scoort de gelijkmaker via de ingevallen Tony Amrani ook op een afgeweken vrije trap (zie foto verslag).
Meise koos nu om jacht te maken op de overwinning.
61min: verdediger Mathias Servranckx werd vervangen door aanvaller Dean Ounis.
De logische beloning kwam er vrij vlug.
64min: na een knappe aanval werd een gemeten voorzet van Robbe De Maeght in doel geramd door een goed gevolgde Thomas Van den Boeynants en het stond 1 – 2.
Tweemaal pech toen Enio noodgedwongen naar de kant moest na een puike wedstrijd en de ingevallen Dean na amper twintig minuten voetballen ook opnieuw aan de kant moest.
Het slotkwartier bleef spannend met nog kansen aan beide zijden.
Ondermeer een kruisraket van Tony werd nog net uit doel geranseld maar ook Warre Hovelinck was goed uitgekomen oog in oog met de aanvaller die de bal met een lob net naast doel plaatste.
Verdiende overwinning voor Meise en de eerste driepunter is binnen!
K.V.C. Delta Londerzeel A – Fanion   1 – 2
Goals: 49m 1 – 0, 53m 1 – 1 Tony Amrani, 64m 1 – 2 Thomas Van den Boeynants (Robbe De Maeght)

De volgende wedstrijd is alweer een derby voor onze Fanion tegen onze buren uit Wemmel.
Deze wedstrijd wordt voorafgegaan door de ploegenvoorstelling vanaf 12u30.