Ondanks de vraag van de voetbalbond werd er geen voorafgaande controle, regeling armaturen en eventueel vervangen van lampen en/of startapparatuur gedaan via onze gemeente. Het resultaat was er dan ook naar donderdagavond 10 december 2022 na de reeds lang genoeg op voorhand aangekondigde controle door de voetbalbond.
Zowel de verlichting van T2 (kunstgras) als T3 werden afgekeurd.
De gevolgen voor onze club waren geen wedstrijden meer na een aanvangsuur later dan 14u30.
Een ramp voor onze club die eigenlijk kon vermeden worden.
We kregen toch uitstel van de voetbalbond voor het lopende seizoen, gelukkig maar want pas in januari 2023 werd beslist door de gemeente om een nieuwe ledverlichting te plaatsen op het kunstveld. In februari werd het nodige materiaal besteld en was het wachten op de levering.
Half april werd dan eindelijk gestart met de plaatsing van de nieuwe armaturen op het kunstveld en de correctie op terrein 3.
Begin mei werd een nieuwe controle aangevraagd.
Op 10 mei werd de nieuwe verlichting op terrein 2 opnieuw afgekeurd, voor terrein 3 was er gelukkig een gunstig advies.
Na nazicht door de installateur werd er op 5 juni opnieuw een herkeuring gedaan alweer met een negatief resultaat.
De avond nadien werd een afspraak gemaakt met de installateur en de controleur en was eindelijk na zes maanden het einde van de tunnel in zicht.
Zo beschikken we, met dank aan onze gemeente, over de nodige verlichting van onze terreinen om reglementair avondwedstrijden te laten doorgaan.

Einde juli begin augustus staat de keuring van onze drie terreinen op de kalender.
Daar is ook nog wel wat voorbereidend werk aan. Hopelijk komt dit ook goed!