Voor de laatste thuismatch van de reguliere competitie was Kester-Gooik te gast, een ploeg die geen punten meer nodig had en zich al verzekerd had van het behoud.
Voor Meise was het van moeten, want de drie punten waren broodnodig om, afhankelijk van de andere resultaten, ook zeker te zijn van het behoud in tweede provinciale.
De druk voor Meise was dus groot.
Er viel weinig te beleven in de eerste helft maar toch zat het venijn in de slotminuut.
Meise kwam goed weg toen de topschutter van de bezoekers onbegrijpelijk de kans op de 0 – 1 voor een open doel liet liggen en naast besloot.
Op de daaropvolgende tegenaanval, na enkele snelle balwisselingen, legde Thomas Van den Boeynants de bal op een schoteltje voor Timo Draelants die de 1 – 0 niet liet liggen.

Blijkbaar kreeg Meise een goede peptalk tijdens de rust, want er stond in de tweede helft een heel ander Meise tussen de lijnen.
In minuut 46 al meteen de eerste kans op de 2 – 0 voor Enio, maar i.p.v. met een stifter de reeds duikelende doelman te verslagen plaatste hij het leer voorlangs.
In de daaropvolgende minuten waren er een resem kansen voor Meise op de geruststellende 2 – 0. We vermelden er enkele:
55m: een schot van Timo werd eerst afgeblokt terwijl voor zijn tweede schot een serieuze save nodig was van de doelman.
60m: combinatie Thomas – Robbe die niet kon afwerken.
64m: bestorming van het bezoekende strafschopgebied met 2 corners maar nog geen 2 – 0
66m: mooie voorzet van Enio voor Robbe die net niet kon binnentikken.
Ondertussen werden twee moegestreden en gekwetste gladiatoren Timo en Robbe vervangen door Sacha en Bah.
72m: afstandsschot Matti Vannieuwenhuyse maar de zoveelste save van de doelman.
88m: Meise komt goed weg toen de ref geen strafschop floot voor een overtreding, op de daaropvolgende tegenaanval plaatste opnieuw Matti de bal naast de lege kooi.
93m: knal van Bah via alweer een save op de deklat.
95m: wat een scrimmage in ons strafschopgebied, man man man, niet goed voor hartlijders!
96m: eindsignaal van de ref en een nipte maar verdiende overwinning voor onze Fanion.
Fanion – K.VV. Kester-Gooik A   1 – 0
Goal: 45m 1 – 0 Timo Draelants (Thomas Van den Boeynants)

Meise staat nu negende met 36 ptn maar is nog steeds niet zeker van het behoud omdat ook andere staartploegen punten pakken. Het blijft spannend tot de laatste speeldag.
Er zijn nog steeds 8 (!) ploegen die in aanmerking komen voor degradatie. Voor Borchtlombeek is het verhaal al enige tijd over.

Voor Meise volstaat volgende zondag voor de cruciale wedstrijd op Hoeilaart een gelijkspel om zeker te zijn ook volgend seizoen in tweede provinciale te voetballen.
Voor deze wedstrijd is Mathias Servranckx geschorst wegens derde gele kaart.