Er hing zondag hoogspanning in de lucht op De Nekker al zou de oplossing makkelijker zijn dan het Ventulus tracé. Hier moest enkel een bovengrondse inspanning geleverd worden na de winst op zaterdag van zowel Herne als Dilbeek.
De enige opdracht was de drie punten pakken tegen de bezoekers uit Teralfene.
De wedstrijd stond in het teken van het actieplan van Voetbal Vlaanderen ‘Come Together’.
Men tracht iedereen samen te brengen op het voetbalveld en wil zo discriminatie, racisme, homofobie en andere vormen van ongelijkheid verder uit de wereld helpen.
In de schaduw van de Ronde van Vlaanderen viel er weinig te beleven in deze gesloten wedstrijd met pas na een halfuur het eerste schot tussen de palen.
Vervolgens stond Enio tweemaal aan het kanon maar de doelman kwam telkens gepast tussenbeide.
In de 41ste minuut kreeg Bah op een gepaste voorzet van Matthias Vannieuwenhuyse de kans op de 1 – 0 maar hij talmde veel te lang en weg was de kans.

Vervanging tijdens de rust: Abdourahmane Bah out, Robbe De Maeght in.
Meise kwam beter uit de kleedkamer en ging meteen op zoek naar een goal.
Na amper een minuut na de aftrap pakte Sacha uit met een magistraal schot in de kruising maar ook de bezoekende portier pakte uit met een magistrale redding.
Meise bleef nu komen en de zoveelste gevaarlijke voorzet van Stijn De Rouck bracht Robbe in een neus aan neus duel met de doelman en de bal verdween tergend traag in het linker benedenhoekje in doel. Eindelijk de langgezochte 1 – 0 op het scorebord.
Op het uur liep uitblinker Yves Nkokolo alles en iedereen voorbij en bracht de bal vanop links in extremis voor en daar stond Matthias Vannieuwenhuyse klaar om zijn raket tegen de touwen te rammen, 2 – 0 en wedstrijd gespeeld dacht men maar dat was buiten de bezoekers gerekend die enkele minuten later de 2 – 1 konden netten.
Opnieuw die hierboven eerder vermelde hoogspanning in de wedstrijd maar amper vijf minuten verder nam Robbe alle onzekerheid weg en op een voorzet van Sacha en zijn tweede goal in de wedstrijd bracht hij de felbevochten maar verdiende  3 – 1 eindstand op het bord.
Tijdens de paasvakantie krijgt iedereen de kans om zijn wonden te likken. Pas binnen twee weken staat op zaterdagavond in en tegen Wemmel, dat zondag ook won, alweer een belangrijk degradatieduel op de planning.
Om zich 100% te verzekeren van een verlengd verblijf in tweede provinciale moet Meise twaalfde eindigen om eindronden te vermijden, dertiende kan ook voldoende zijn afhankelijk van het aantal Brabantse dalers bij de amateurs of nederlandstalige dalers in eerste klasse.
Bekijk hier de klassering!
Fanion – Leeuwkens Teralfene A   3 – 1
Goals: 55m 1 – 0 Robbe De Maeght (Stijn De Rouck), 61m Matthias Vannieuwenhuyse (Yves Nkokolo), 72m 2 – 1, 77m 3 – 1 Robbe De Maeght (Sacha Larrocha Lopez)

Volgende wedstrijd zaterdag 15 april 2023
K.V.K. Wemmel A – Fanion, aftrap om 20u op kunstgras
Adres: Cmp. Van Langehovestadion, Steenweg op Brussel 111 te 1780 Wemmel