Met VC Groot Dilbeek A – KFC Meise stonden zaterdagavond twee ploegen tegenover elkaar in een regelrecht degradatieduel.
Borchtlombeek houdt het al een tijdje voor bekeken,. maar of er nu nog één of twee bijkomende ploegen degraderen is nog niet duidelijk.
Het was dus een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen maar dat was echter vooral bij Meise te merken.
Na één minuut stond er al een geel karton achter de naam van Stijn De Rouck, waarschijnlijk een nieuw clubrecord.
Meise trok meteen in de aanval  en na amper vijf minuten kwam kapitein Thomas net te laat op een scherpe voorzet van Enio op het leer binnen te tikken. Enio die op rechts met enkele snijdende acties een ware gesel was voor de verdediging.
Extra hoge druk van Meise in de slotminuten van de eerste helft. Meise was duidelijk op zoek naar de openingstreffer:
41ste min: Thomas kopt op een hoekschop van Sacha op de lat.
43ste min: Enio kiest voor de korte hoek maar een knappe redding van de thuisportier.
44ste min: twee corners op rij voor Meise maar geen doelpunt.
Een resem kansen voor Meise na één helft voetballen, de thuisploeg kon daar niks tegenover stellen.

Zelfde spelbeeld in de tweede helft, al werd Meise op het kwartier opgeschrikt met een bal op de paal. Dame Fortuna stond deze keer aan onze kant…
Meise bleef de betere ploeg en na de zoveelste corner van Sacha kon William na een geharrewar in de zestien eindelijk de verlossende 0 – 1 scoren. Wat een opluchting!
De thuisploeg moest nu komen maar kon enkel dreigen via enkele ‘gekregen’ vrijschoppen, het was echter Meise dat de match bleef controleren en de kansen kreeg.
Onbegrijpelijk dat de thuisportier geen rood kreeg toen hij de op de flank doorgebroken Sacha voor de 0 – 2 onderuit trapte. Het was aftellen tot het laatste fluitsignaal maar de oververdiende zege was een feit.
De opluchting en ontlading bij de spelers, staf en supporters was onbeschrijfelijk.
De prestatie van zaterdag was er eentje van het collectief, samen strijden en wroeten. En vooral een knappe voetballende prestatie die smaakt naar meer. Proficiat! Maar één gewonnen veldslag is geen gewonnen oorlog. Zondag wacht ons opnieuw een moeilijke opdracht tegen Leeuwkens Teralfene op De Nekker.
V.C. Groot-Dilbeek A – Fanion   0 – 1
Goal: 68m 0 – 1 William De Schryver (Sacha Larrocha Lopez)