Na de ronduit zwakke prestatie vorige zondag bij rode lantaarn Borchtlombeek werd zondagnamiddag op De Nekker toch een reactie van onze ploeg verwacht tegen de voorlaatste in de klassering FC Herne.
Maar de prestatie bleek echter vooral in de tweede helft nog slechter te zijn.
Al had het een ander verhaal kunnen zijn in de eerste helft als je tenminste je kansen die je krijgt benut.
Op het kwartier vertrok Enio randje buitenspel op de rechterkant maar de op dat moment verdiende openingstreffer strandde op de verste paal.
Amper 5 minuten later werd kapitein Thomas het straatje ingestuurd door Sacha maar hij besloot hard op de doelman i.p.v. voor de vrije verste hoek te kiezen.
Aan de overkant moest op een counter Ruben het afstandsschot net vanonder de dwarsligger tikken.
Een aanslag op het hoofd van Sacha tijdens het koppen naar doel werd vreemd genoeg niet bestraft met een strafschop maar met een vrije trap in de zestien. De daaropvolgende loeier vloog tegen een verdediger die op de doellijn stond om daarna simpel in de handen van de doelman terecht te komen.

Bij Meise werd aan de rust Stijn De Rouck, die zijn derde gele kaart van het seizoen kreeg en volgende week mag rusten, vervangen door Akram.
Wat er tijdens de rust gedronken werd weten we niet maar Meise kwam allesbehalve met grinta uit de kleedkamer. De bezoekers echter dat was andere koek. Na amper drie minuten werd een slechte terugspeelbal van Akram op Mathias Servranckx onderschept en de snelle spits kon niet meer bijgebeend worden en de 0 – 1 stond op het scorebord.
Voor de bezoekers het signaal om nog een versnelling hoger te schakelen en Meise in alle compartimenten weg te spelen.
Op het uur lag Akram weer aan de basis van een tweede treffer door te slap verdedigen, goed voor de tweede goal van dezelfde snelle slimme spits.
Twee minuten later stond het al 0 – 3 en werd het zelfs nog 0 – 4 en daar mag Meise doelman Ruben Baudewyns dankbaar voor zijn want het kon zelfs 0 – 7 of 0 – 8 zijn.
In de slotminuten kreeg Matthias Vannieuwenhuyse zijn tweede geel en rood dus en mag ook al rusten volgende week.
Fanion – F.C. Herne   0 – 4
Goals: 48m 0 – 1, 62m 0 – 2, 64m 0 – 3, 70m 0 – 4

Meise begeeft zich in gevaarlijke wateren en moet oppassen dat het ondertussen geen boot maar reddingssloepje niet helemaal gaat zinken.