Meise trok zondagnamiddag voor een wedstrijd die moest gewonnen worden naar rode lantaarn Borchtlombeek.
Het kon daarvoor niet rekenen op Sacha Larrocha Lopez, Timo Draelants en de geschorsten Enio Walravens en Matthias Vannieuwenhuyse. Doelman Matthias Claes staat zoals reeds eerder gekend tot volgend seizoen op de lijst gekwetsten.
Voor het eerst zat de zeventienjarige younster Arda Koksal van de U21 op de bank en mocht op het uur invallen en deed dat goed. Onze ploeg speelde met een rouwband voor het overlijden van de broer van Clave Mukakabera.
Het werd geen goede voorstelling van onze ploeg.
In het begin van de wedstrijd liet Robbe De Maeght nog een open kans liggen voor de 0 – 1.
Het liep echter van geen kanten met ook nog gele kaarten voor Jarne en Jonathan tot gevolg. Voor Jarne zijn derde en hij kan zondag plaatsnemen op het strafbankje.
De thuisploeg kwam zelfs nog voor rusten op voorsprong.
Het was spelen op een patattenveld tegen een tegenstander die voortdurend de lange bal hanteerden, maar dat mag geen excuus zijn. Meise was gewoon niet goed.
Op het einde van de rit kreeg Meise dan ook nog een tweede treffer te slikken en daarmee was het verhaal helemaal over. Het was slechts de derde overwinning van het seizoen voor Borchtlombeek.
Meise kon met lege handen het Pajottenland verlaten en komt nu gevaarlijk dicht in de degradatiezone op plaats 11.
Conclusie: er is nog veel werk aan de winkel voor coach Tom Verhoeven en het zal volgende zondag anders moeten als de voorlaatste F.C. Herne op bezoek komt op De Nekker.
V.K. Borchtlombeek A – Fanion   2 – 0
Goals: 38m 1 – 0, 89m 2 – 0