De opdracht zondag was duidelijk voor ons eerste elftal.
Er moest kost wat kost gewonnen worden tegen de buren uit Wemmel, voorlaatste in het klassement.
Het was echter Wemmel dat het sterkst aan de wedstrijd begon met na nog geen kwartier voetballen al enkele gevaarlijke standjes waar twee gepaste tussenkomsten van Ruben nodig waren.
Weinig kansen voor Meise maar net als bij de bezoekers was er dringend een onderhoudsbeurt nodig aan de afstelling of preciesheid van de doelschoten.
Na bijna een halfuur een snijdende aanval van de bezoekers op links maar de afwerking op de voorzet was alweer niet precies genoeg maar gelukkig voor Meise vloog de kopbal rakelings over de dwarsligger.
Ook na de rust was het duidelijk dat wie het eerste doelpunt zou maken ook de match zou winnen.
De afwerking aan beide kanten bleef in gebreke, een doelpunt zou uit de lucht moeten vallen.
En dat gebeurde ook letterlijk in minuut 66 toen na slecht uitkomen van de doelman Matthias Vannieuwenhuyse de afvallende bal in één tijd op de slof nam en zijn lob verdween zowaar net onder de lat in doel, eindelijk 1 – 0.
De bezoekers zakten daarna als een pudding in elkaar en Meise kon nog tweemaal scoren.
Opnieuw de bedrijvige Matthias Vannieuwenhuyse brak door via de rechterflank en zijn voorzet werd in één tijd binnengetikt door Robbe De Maeght die na lang blessureleed eindelijk de weg naar de netten heeft teruggevonden.
Net voor affluiten kon Abdou profiteren van de zoveelste misrekening van de bezoekende portier en door dit laat nieuwjaarsgeschenk werd het zelfs nog 3 – 0.
Broodnodige driepunter met ondermeer dank aan de onvermoeibare Yves Nkokolo, zonder twijfel man van de match!
Mag ook eens gezegd worden; een uitstekende leiding van ref Joni De Neyer!
Fanion – K.V.K. Wemmel A   3 – 0
Goals: 66m 1 – 0 Matthias Vannieuwenhuyse, 83m 2 – 0 Robbe De Maeght (Matthias Vannieuwenhuyse), 89m 3 – 0 Abdourahmane Bah

Meise kan terug wat rustiger ademen en klimt naar de zevende plaats, Voor Wemmel ziet het er op de voorlaatste plaats elke week bedenkelijker uit.
Volgende zondag trekt Meise naar de voorlopige nummer 9 Leeuw Brucom dat woensdag nog een inhaalwedstrijd afwerkt in Beersel Drogenbos.
Zondag 15 januari 2023:
Leeuw Brucom A – Fanion, aftrap om 14u30 op kunstgras
Adres: Lotstraat 10 te 1600 Sint-Pieters-Leeuw