Of er tussen Meise en Huizingen kon gevoetbald worden afgelopen zondag was nog niet zo zeker maar uiteindelijk gaf de ref toch groen licht om te voetballen op de bevroren grasmat.
Na amper één minuut trapte de linkerverdediger met nummer 14 Enio onderuit, geen kaart maar wel een gezwollen knie voor Enio. Zou niet zijn laatste overtreding zijn al ben ik van een nummer 14 toch ander voetbal gewoon.
Meise ging meteen op zoek naar de openingstreffer met in minuut 20 drie hoekschoppen op rij echter zonder succes tot gevolg.
Een daarna duidelijke strafschopfout op Bilal werd niet gefloten. Het bleef moeilijk voetballen op de bevroren ondergrond waar bij het trappen je steunbeen af en toe weggleed. De bal kreeg soms wat meer snelheid en zo miste Robbe de kans op de openingstreffer na 35 minuten.
Ei zo na kwamen de bezoekers aan het slot van de eerste helft nog op voorsprong maar was er een goeie save nodig van Ruben om de 0 – 0 ruststand op het bord te houden.

Het begin van de tweede helft was voor de bezoekers die het eerste kwartier Meise onder druk zette met enkele hoekschoppen als gevolg.
Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Meise opnieuw in de wedstrijd. De sterk ingevallen Abdou ging op links het lijntje af, zijn laterale voorzet werd nog gemist door Robbe maar daar stond Matthias Vannieuwenhuyse om de verdiende 1 – 0 tegen de touwen te trappen.
Huizingen moest nu komen en kreeg daar nog de hulp bij van de overigens zwakke ref die in een tijdspanne van 5 minuten tweemaal geel trok voor Sacha en dus rood.
Het werd nog bibberen en beven tot de laatste 95ste minuut maar het bleef bij de 1 – 0.
Een overwinning waarvoor gevochten werd en een plezante afsluiter van 2022 met een driepunter.
Fanion – K.H.O. Huizingen A   1 – 0
Goal: 69m 1 – 0 Matthias Vannieuwenhuyse ( Abdourahmane Bah)
Meise staat tiende in de klassering met nog één wedstrijd te goed. Kraainem blijft leider maar heeft slechts één punt voorsprong op Hoeilaart.

Op zondag 8 januari 2023 staat de derby KFC Meise – K.V.K. Wemmel A op de kalender. Dit is een inhaalwedstrijd van 27/11 toen onze Rode Duivels tegen Marokko moesten spelen.
Aftrap om 14u30 op De Nekker.

Prettige feestdagen!