Zondag was de leider uit tweede provinciale A Kraainem te gast op De Nekker.
Als je weet dat Kraainem nog geen enkele verliesmatch telt, negen overwinningen en tweemaal gelijk, dan weet je dat het niet makkelijk zou worden.
De regen en de wind maakten het ook al niet makkelijker.
De bezoekers begonnen afwachtend en op de counter kregen ze toch de kansen maar die waren er ook voor Meise na een kwartier via Sacha en daarna Bah.
Meise deed zeker niet onder voor de leider, kapitein Thomas werd het straatje ingestuurd en gelegd met een logische strafschop tot gevolg. Abdou (Bah) kende geen genade vanop de stip en 1 – 0 na bijna een halfuur voetballen.
Beide ploegen bleven opteren op de snelle counter, Het verschil zat hem in de preciesheid van de lange bal. Opnieuw werd Thomas deze keer door Sacha het straatje ingestuurd maar zijn baltoets was te ver van de voet en de bezoekende portier was sneller op de bal. De doelman twijfelde niet en lanceerde op zijn beurt een counter maar Matthias Claes was bij de pinken. De bezoekers gingen nu duidelijk op zoek naar de gelijkmaker en nog geen twee minuten later opnieuw een save van Matthias. Uitstel van executie want uit de daaruit volgende hoekschop was het wel prijs, 1 – 1 net voor rusten, een goeie zaak voor de bezoekers.

De koffie zat nog in de keel en amper twee minuten na de aftrap van de tweede helft was het al tijd voor cadeautjes weg te geven. Een te korte terugspeel bal van Matthias Servranckx en een strafschop als gevolg was het harde verdict. De leider kende geen genade al was Matthias dichtbij een save maar net niet dus. 1 – 2 en dan werd het zeker moeilijk.
Meise liet het kopje niet hangen en bleef gaan voor de gelijkmaker. De beste kans was er op het uur nog voor Bah op een voorzet van Thomas maar die treuzelde te lang en weg kans en verdiend gelijkspel.
Een alles of niets offensief in de slotminuten leverde niks meer op, enkel een kwetsuur voor doelman Matthias Claes. Hoe ernstig valt nog af te wachten…
Fanion – K. Europa 90 Kraainem F.C. A   1 – 2
Goals: 29m 1 – 0 Abdourahmane Bah (pen), 42m 1 – 1, 47m 1 – 2 (pen)

Volgende zondag is er geen wedstrijd wegens wedstrijd Rode Duivels om 14u tegen Marokko, de derby tegen K.V.K. Wemmel A werd verschoven naar zondag 8 januari 2023 om 14u30.
Volgende wedstrijd zondag 4 december 2022:
F.C. Herne A – Fanion, aftrap om 15u
Adres: Hernekouter te 1540 Herne

Daarna speelt onze Fanion achtereenvolgend nog tweemaal thuis:
Zondag 11 december 2022
Fanion – E.R.C. Hoeilaart A, aftrap om 14u30
Zondag 18 december 2022
Fanion – K.H.O. Huizingen A, opgelet aftrap is al om 13u30 wegens finale wereldbeker met aftrap om 16u!