Op een zonnige zondagnamiddag was onze Fanion te gast in Machelen. Een splinternieuwe accommodatie die gezien mag worden.
Maar hoe je zo een wedstrijd kan verliezen is onbegrijpelijk.
Meise was zonder twijfel de betere ploeg en kreeg zeker een tiental kansen om de wedstrijd te beslissen. Maar dan heb je natuurlijk ook nog altijd een scheidsrechter die een handje kan helpen.
Machelen kreeg een eerste strafschop in geschenkverpakking maar dat was buiten Matthias Claes gerekend. Ongelofelijk een 0 – 0 ruststand op het bord.

Ook in de tweede helft trok Meise richting doel Machelen. Na de zoveelste overtreding, dit keer op Sacha, kreeg Meise een terechte vrije trap vanop 20 meter. Via een magistrale trap van Sacha zelf vloog het leder tegen de touwen en een welverdiende voorsprong voor Meise.
Even later werd een zuiver doelpunt voor de 0 – 2 via een te ijverige lijnrechter door de ref afgekeurd, onbegrijpelijk…
Enio kreeg nog een kopstoot van één van de stafleden van Machelen met rood als gevolg maar verrassing alom, ook Enio kreeg geel. Discussies, getrek, geduw meer dan 5 minuten lang.
Als dan de thuisploeg een tweede strafschop cadeau kreeg, alweer een ingebeelde fout, dan wist je dat je hier niet mocht winnen vandaag. Dit keer werd Matthias tegenvoets gepakt en de gelijkmaker na 67 minuten was een feit.
Nog was het niet genoeg want in minuut 90 kreeg de thuisploeg een vrije trap net buiten de zestien voor een fout die alleen de ref zag en ja hoor: de bal verdween naast de muur in doel en 2 – 1, meteen einde van de wedstrijd. Weg extra tijd maar vooral weg de driepunter. Zelden gezien dit op een voetbalveld, waarom komt een mens nog naar het voetbal?
K.C.S. Machelen A – Fanion   2 – 1
Goals: 57m 0 – 1 Sacha Larrocha Lopez, 67m 1 – 1 (pen), 90m 2 – 1

Volgende zondag komt leider Kraainem dat nog geen enkele wedstrijd verloor op bezoek.
Fanion – K. Europa 90 Kraainem F.C. A, aftrap om 14u30 op terrein 1
Om 13u spelen onze kleine grote sterren van U7A een voorwedstrijd tegen Vilvoorde City.
Kom zeker op tijd om onze U7A aan te moedigen, inkom is gratis voor beide wedstrijden!

De derby thuis tegen K.V.K. Wemmel op 27 november werd verschoven naar 8 januari 2023 wegens wedstrijd van onze Rode Duivels op het WK tegen Marokko om 14u.