Begin augustus won Fanion nog voor de beker met  6 – 1 van Borchtlombeek. Een hapje dacht men als gastheer voor de ondertussen hekkensluiter in tweede provinciale A.
In de regen en wind die zorgde voor de eerste koude zagen we een draak van een wedstrijd.
Aan beide zijden vielen weinig tot geen doelkansen te noteren, ook het balverlies had een hoog percentage.
Op het halfuur dan toch eindelijk een snelle uitbraak van Meise via Enio Walravens op de linkerflank.
Op zijn laterale voorzet miste een verdediger zijn controle en zo kwam de bal bij Matthias Vannieuwenhuyse die het leder klaarlag voor kapitein Thomas die niet twijfelde en hard binnenschoot; zowaar 1 – 0 op het scorebord meteen ook de ruststand.
Ook in de tweede helft was leuk voetbal niet aan de orde.
Meer en meer kwamen de bezoekers naar het einde van de wedstrijd opzetten. De spanning was te snijden en wat in de lucht hing gebeurde vier minuten voor tijd. Op en snelle counter werd het zowaar 1 – 1.
Maar een wedstrijd is nooit afgelopen zolang de ref de wedstrijd niet affluit en één minuut voor tijd toverde Enio een zeldzame dribbel op links uit zijn voeten en bracht de bal tot bij de inlopende Yves Nkokolo en die katapulteerde de bal tegen de touwen. 2 – 1 met dank aan Yves redder in nood.
Na de daaropvolgende aftrap vond de ref het meteen tijd om af te fluiten.
Meise is drie punten rijker na een wedstrijd om snel te vergeten!
Fanion – V.K. Borchtlombeek A   2 – 1
Goals: 31m 1 – 0 Thomas Van den Boeynants (Matthias Vannieuwenhuyse), 86m 1 – 1, 89m 2 – 1 Yves Nkokolo (Enio Walravens)

Volgende wedstrijd zondag 13 november 2022:
KCS Machelen A – Fanion, aftrap 14u30 op kunstgras
Adres: Cmp Bosveld, Heirbaan 9 te 1830 Machelen