Van 1 tot 9 oktober 2022 zetten we naar jaarlijkse gewoonte opnieuw alle scheidsrechters in de
bloemetjes, want no ref no game! Uiteraard verdienen ze elk speelweekend ons respect, maar met deze campagneweek plaatsen we alle scheidsrechters nog eens extra in de spotlights.

De Week van de Official is een jaarlijks initiatief vanuit 41 Vlaamse sportfederaties en wil respect en waardering tonen voor de wekelijkse inzet van – in ons geval – alle voetbalscheidsrechters in Vlaanderen. Vanuit de federatie plaatsen we daarom de komende week de hobby van scheidsrechter extra in de kijker via verschillende verhalen. Met de #BedanktScheids roepen we ook onze clubs en leden op om jullie scheidsrechter(s) te bedanken. Dat kan met een filmpje, foto, rijmpje, attentie, …

De aanwezigheid van een scheidsrechter wordt vaak als vanzelfsprekend gezien, maar toch zijn het – net als voetballers/-sters en vrijwilligers binnen de club – mensen met een passie voor ons voetbal, en staan ze in hun vrije tijd altijd paraat. Het is niet altijd eenvoudig om deze taak op te nemen, daarom geven we hen met plezier een duwtje in de rug en zeggen we een welgemeende dankjewel! Zo kunnen we ook nieuwe mensen warm maken voor deze belangrijke functie! Meer informatie over scheidsrechter worden is te vinden op de website van Voetbal Vlaanderen…