Voor z’n eerste thuiswedstrijd van de competitie moest onze Fanion het opnemen tegen Galmaarden.
De bezoekers waren duidelijk naar Meise gekomen om de boel gesloten te houden. Met z’n allen op de eigen helft en hopen dat een lange bal wel is goed zou vallen.
Meise had het daar moeilijk mee met het gevolg dat er weinig tot geen kansen waren.
Pech ook voor Stijn De Rouck, zijn verhaal was over na amper 20 minuten voetballen. Hij viel uit met een enkelblessure.
Het venijn voor de bezoekers zat echter aan het slot van de eerste helft.
Een mooie aanval op links via Bilal die met een scherpe voorzet Robbe kon bereiken die in één tijd het leer in doel deponeerde. 1 – 0 met nog enkele minuten te spelen.
Thomas kwam oog in oog met de bezoekende portier maar i.p.v. een lob- of plaatsballetje gaf hij nog een pass. Jammer geen 2 – 0 maar dat was maar uitstel.
45 +4 min: ingestudeerd nummertje Sacha – Bilal. De aflegger van Sacha werd door Bilal mooi in het dak van het doel getrapt en zowaar nog voor rusten 2 – 0.
En nog was het niet gedaan, in dezelfde minuut kwam doelman Matti goed weg na verkeerd anticiperen en zag tot zijn opluchting dat de bal voor de bezoekers aan de verkeerde kant van de paal buitenvloog.

Ook in de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Opnieuw een zwarte muur die op de loer lag.
Schaarse kansen, vermeldenswaardig, op het kwartier geluk voor Matti een bal op de paal voor de bezoekers. Amper twee minuten later werd de 3 – 0 in extremis van de lijn weggewerkt.
Tien minuten voor tijd viel dan toch de aansluitingstreffer uit de lucht en de bezoekers begonnen er opnieuw in te geloven.
We keken nog tien minuten naar een thriller van Alfred Hitchcock maar gelukkig voor Meise bleef het 2 – 1. Zes op zes maar volgend weekend zal het zeker beter moeten op Teralfene!
Fanion – FC Galmaarden   2 – 1
Goals: 43m 1 – 0 Robbe De Maeght (Bilal El Mesbahi), 45(+4)m 2 – 0 Bilal El Mesbahi (Sacha Larrocha Lopez), 80m 2 – 1

Volgende wedstrijd zondag 18 september 2022
Leeuwkens Teralfene – Fanion, aftrap om 15u op kunstgras
Adres: Denderweg 1 te 1790 Teralfene