Afgelopen donderdag stond de derde oefenwedstrijd op de kalender.
Onze buren kersverse fusieclub van Borght Humbeek met Beigem, Fenixx Beighum, waren te gast op De Nekker.
Reeds na amper 5 min moest Matthias uitpakken met een save oog in oog met ex-Meisenaar Dean Ounis. Op het kwartier liet aan de overzijde Thomas Van den Boeynants de 1 – 0 liggen en plaatste de bal aan de verkeerde kant van de paal.
Het waren echter de bezoekers die na een scherpe counter verrassend op voorsprong kwamen, 26ste minuut 0 – 1.
Meise nam nu het heft in handen en nam het laatste kwartier voor zijn rekening, echter zonder doelpunten.
Ook de tweede helft bleef een aangenaam kijkstuk met kansen aan beide zijden. De Meisedruk het laatste kwartier met de nodige kansen bracht geen gelijkmaker meer op en zo eindigde deze wedstrijd met een gevleide 0 – 1 overwinning voor de bezoekers.
Fanion – Fenixx Beighum A  0 – 1
Goal: 26m 0 – 1

Zondag 7 augustus ontving Fanion voor de eerste bekerwedstrijd in de groepsfase VK Borchtlombeek.
De bezoekers kwamen niet voor in het hoofdstuk.
Ondanks het éénrichtingsvoetbal te weinig doelpunten in de eerste helft.
Na nog geen kwartier voetballen brak Robbe De Maeght de ban, met een kanonskogel van buiten de rechthoek opende hij de score. Kansen genoeg ondermeer via Mehdi die zijn lob net naast de paal zag verdwijnen, het waren echter de bezoekers die vlak voor rusten een helpende hand toestaken met een owngoal voor de 2 – 0.
Na de koffie vielen dan toch de logische goals:
Na nog geen uur voetballen Kenneth met de 3 – 0, 4 – 0 via Thomas met een heerlijke volley op een afvallende bal. Amper één minuut later verschenen de bezoekers toch eens in ons strafschopgebied goed voor de 4 – 1. Meise stelde orde op zaken met de 5 – 1 van opnieuw Thomas op voorzet van Jef en Jarne trapte de 6 – 1 eindstand binnen op een voorzet aan de tweede paal van Matthias Vannieuwenhuyse.
Een meer dan logische verdiende overwinning!
Fanion – VK Borchtlombeek  6 – 1 (pen 3 – 4)
Goals: 13m Robbe De Maeght, 41m 2 – 0 owngoal, 54m 3 – 0 Kenneth Akwei, 69m 4 – 0 Thomas Van den Boeynants, 70m 4 – 1, 76m 5 – 1  Thomas Van den Boeynants (Jef Van de Velde),  80m Jarne Chrispeels (Matthias Vannieuwenhuyse)
Strafschoppen: 3 – 4
Sören Van Mulders, Jef Van de Velde en Stijn De Rouck scoren, Matthias Vannieuwenhuyse en Ivo Haentjens missen. Ivo pakte wel de eerste strafschop van de bezoekers.

Donderdag 11 augustus, oefenwedstrijd op De Nekker tegen SK Nossegem, aftrap om 19u30 op synthetisch.
Zaterdag 13 augustus tweede bekerwedsrijd in Nossegem, aftrap om 19u30. Deze wedstrijd zal gespeeld worden door één van onze reservenploegen of/en U21 vermits onze Fanion dat weekend op stage is in Maastricht.