Met net een goeie week trainingssessies in de kuiten speelde afgelopen donderdag onze fanion zijn eerste oefenpartij tegen derdeprovincialer Ritterklub Jette.
Met enkele testers aan de aftrap werd vlot gewonnen met 4 – 1.
Kapitein Thomas Van den Boeynants bracht met zijn eerste van het seizoen de 1 – 0 op het bord.
Met een mooie lob stond het 2 – 0 via tester Leonardo. Weinig kansen voor de bezoekers maar toch kwam er nog de aansluitingstreffer en zorgde nog voor spanning.
Sacha nam echter alle twijfel weg met een mooie schuiver in de benedenhoek voor de 3 – 1 en nogmaals tester Leonardo met de 4 – 1.
Verdiende overwinning voor de thuisploeg.
Fanion – Ritterklub Jette  4 – 1
Goals: 1 – 0 Thomas Van den Boeynants, 2 – 0 Leonardo, 2 – 1, 3 – 1 Sacha Larrocha Lopez, 4 – 1 Leonardo

Zondag stond er zwaarder opdracht te wachten tegen kersverse  eersteprovincialer KCVV Elewijt.
Het werd een aangename oefenpartij met kansen aan beide zijden. Grootste kansen in de eerste helft voor Meise na een kwartier via Sacha die zijn lage schuiver uit doel zag geranseld en op het halfuur voor Thomas Van den Boeynants die een open kans echter net naast besloot.
Na de rust kwamen de bezoekers op het kwartier gevleid op voorsprong na een snelle counter.
Meise was even de kluts kwijt maar nam daarna opnieuw het initiatief.
Na dolle slotminuten werd de scheve situatie rechtgezet. Sacha na een staaltje van balcontrole stuurde Leonardo het straatje in voor de gelijkmaker en na geharrewar voor doel was Timo bij de pinken om de 2 – 1 binnen te trappen op een afgeweerd schot van Sacha.
Meise lag zeker niet onder en mag na een sterke oefenpartij zeker blij zijn met deze overwinning.
Fanion – KCVV Elewijt  2 – 1
Goals: 60m 0 – 1, 84m 1 – 1 Leonardo, 88m 2 – 1 Timo Draelants

Donderdag 4 augustus staat er een derde oefenpot op het menu tegen Fenixx Beighum A uit eerste provinciale, kersverse fusieclub van Borght Humbeek met Beigem. Aftrap om 19u30 op De Nekker.
Zondag 7 augustus eerste bekerwedstrijd in de groepsfase tegen  tweedeprovincialer VK Borchtlombeek, aftrap om 16u op De Nekker. Inkom gratis!