De laatste competitiewedstrijd is altijd wat speciaal. Zo ook dit seizoen voor onze Fanion B.
Een seizoen lang zwoegen kwam zondag ten einde. Hopelijk kon dat met een goed gevoel.

Terwijl trainer Abden opnieuw papa werd (van een prachtige dochter, proficiat!) en trainer Cédric in het buitenland vertoefde, trapten onze jongens af onder een stralende zon.
Onder het toeziend oog van trainer van dienst Thomas (en afgevaardigde van dienst, Sonja), zagen onze youngsters hoe Steenokkerzeel in de openingsfase al snel de netten liet trillen.
0 – 1 na amper 5 minuten. Doelman Arthur Doyen had geen verhaal. Hoewel de ploeg scherp en met veel enthousiasme startte, werd een verlies aan concentratie centraal in de verdediging meteen afgestraft.
De spelers lieten het niet aan hun hart komen en bleven op elke positie de strijd aangaan.
Enkele keren konden aanvallers Siebren en Martijn de diepte in gestuurd worden, wat resulteerde in een vertwijfelende dreiging.
In minuut negen was het zover. Een goede diepe bal op de flank resulteerde in een eerste hoekschop. Thomas Hertveld zocht de tweede zone, maar stootte op een verdedigend lijf.
De tweede hoekschop die er net na volgde, was wel raak. Alweer een prima hoekschop van Thomas, en netjes binnengekopt door de 18-jarige Siebren Wyns. 1 – 1 en alles te herdoen.
De groen-witten puurden nog meer energie uit hun doelpunt en bleven snel de diepte zorgen. Soms wat overhaast.
Daartegenover stonden de snelle flankaanvallers van Steenokkerzeel, die keer op keer voor gevaar zorgden in de rug van onze verdediging.
Minuut 19 bracht een nieuw tegendoelpunt. 1 – 2.
Het jeugdig enthousiasme werd hierdoor niet geblust. Ook niet wanneer kapitein Victor een fout maakte in de 16.
De terechte strafschop was onhoudbaar. 1-3 na 30 minuten.
Diezelfde Victor zette zijn fout 3 minuten later recht, op aangeven van Pitou Magnus. 2 – 3, en het geloof in een mooi afscheid groeide.2 – 3 bleef de stand tot aan de rust. Jammer, want twee open doelkansen voor Martijn werden met wat pech gemist.

De tweede helft bracht minder kwaliteit dan de eerste. Onze Fanion B zat op zijn tandvlees, vocht voor wat het waard was en probeerde te dreigen.
Aan de overkant morste Steenokkerzeel met de kansen.
Siebren kreeg nog een leuke kans op de 3 – 3, maar koos onder druk verkeerdelijk voor de aflegger.
In de laatste 45 minuten van het seizoen, viel geen doelpunt meer. 2 – 3 was de eindstand.
Fanion B – K. Steenokkerzeel Vlug-Op A   2 – 3
Goals: 2m 0 – 1, 8m 1 – 1 Siebren Wyns (Thomas Hertveld), 19m 1 – 2, 30m 1 – 3, 33m 2 – 3 Victor Deschamps (Pitou Magnus)

De mannen van Steenokkerzeel hebben moeten zwoegen, de jongens van Meise hebben gevochten voor wat ze waard waren.
Met gemengde gevoelens kwamen de spelers na het ultieme fluitsignaal een laatste keer samen aan de middencirkel.
Daar werd met trots teruggeblikt op de niet aflatende geleverde strijd.
Volgend seizoen zet de opleidingsploeg van KFC Meise even een stap terug. We schrijven geen B-ploeg in in de provinciale reeksen.
Reculer pour mieux sauter.

We blijven ambitieus, en we blijven mikken en streven naar eigen jeugd in het eerste elftal.
Samen, richting beter. Hier krijgt de toekomst vorm.
Bedankt aan de staff voor de omkadering dit seizoen.
Bedankt aan de spelers die de motivatie konden blijven vinden.
En bedankt aan Patrick De Maeyer, voorzitter van Steenokkerzeel en gelegenheidsref met talent, om deze laatste wedstrijd zo vlot te laten verlopen. Bedankt ook Thomas, verslaggever van dienst.