Voor de belangrijke wedstrijd KFC Meise A – FC Schepdaal A met inzet het behoud in tweede provinciale kon men niet rekenen op de centrale verdedigers Matthias Asnot en Mathias Servranckx, ook aanvaller Enio Walravens ontbrak wegens schorsing en Bilal Ziani ligt nog steeds in de lappenmand.
Hierdoor zaten enkele beloftevolle jongeren in de selectie. Broers Jarne (2002) en Joren Chrispeels (1999), Robin Vandenbroucke (2000) en voor het eerst Martijn Storme (2002), nog net geen 20 en aangesloten op zesjarige leeftijd sinds 25/08/2008 bij onze club en tevens trainer van onze U10.

Wat men zich na de wedstrijd kon afvragen was dat op het scorebord slechts 3 – 0 stond na 90’ éénrichtingsvoetbal.
Al na 6 minuten kreeg Meise een strafschop toen Cédric Gyssels met een lange bal Thomas Van den Boeynants de diepte instuurde en deze werd gelegd in de zestien.
Sacha trapte de bal echter binnen het bereik van de bezoekende portier.
Uitstel van executie want amper één minuut later was het toch prijs toen Sacha met een gemeten kopbal Timo in stelling bracht en de verdiende 1 – 0 stond genoteerd.
Meise bleef komen maar het was pas op het halfuur toen Abdou Bah met een gemeten voorzet Billal El Mesbahi bediende en de 2 – 0 was een feit.
Een dolle laatste minuut van de eerste helft met drie open kansen voor de thuisploeg, Abdou kwam eerst oog in oog met de doelman, daarna op zijn beurt Thomas en op een voorzet van Billal schoot opnieuw Thomas vanuit de kleine rechthoek onbegrijpelijk nog over doel.

Zelfde spelbeeld in de tweede helft en nog voor het uur zette Jarne Chrispeels na een dijk van een wedstrijd de kroon op het werk. Op een voorzet van Cédric Gyssels trapte hij de verlossende 3 – 0 binnen.
Meise bleef rustig de wedstijd controleren, de bezoekers lieten enkel 20 minuten voor tijd nog een schot op de lat optekenen maar het bleef bij een verdiende 3 – 0 overwinning  voor de thuisploeg.
Er moet al veel verkeerd gaan als Meise met deze zege zijn verblijf in tweede provinciale niet zou verlengen!
Fanion A – FC Schepdaal A   3 – 0
Goals: 7m 1 – 0 Timo Draelants (Sacha Larrocha Lopez), 31m 2 – 0 Billal El Mesbahi (Abdourahmane Bah), 51m 3 – 0 Jarne Chrispeels (Cédric Gyssels)

Een jong Fanion B verloor als rode lantaarn opnieuw nu met 0 – 5 thuis tegen Sint-Jozef Londerzeel.
Het einde van een verlengd verblijf in derde provinciale mede door de overwinning van voorlaatste Grimbergen B op Sterrebeek.
Nochtans speelden onze youngsters goed mee maar werden teveel individuele fouten meteen afgestraft. Na minder dan een halfuur stond het al 0 – 2, pas in het laatste kwartier vielen nog drie goals en stonden de forfaitcijfers in de annalen.
Fanion B – Sint-Jozef Londerzeel A  0 – 5
Goals: 10m 0 – 1, 25m 0 – 2, 74m 0 – 3, 84m 0 – 4, 87m 0 – 5

Volgend weekend is er paasvoetbal en spelen beide fanions opnieuw thuis.
Zaterdag 16 april 2022
Fanion B – Infinity FC Vilvoorde, aftrap 20u30
Zondag 17 april 2022
Fanion A – K. Eur.90 Kraainem A, aftrap 15u