Het verschil tussen Fanion A en KSC Machelen A  voor de wedstrijd was 4 punten.
De opdracht was dus simpel; winnen was een must om de kloof veilig te houden.
De voorsprong kwam er vrij snel na amper 2 minuten. Bilal El Mesbahi zat zich door op rechts en zijn scherpe voorzet werd door Timo Draelants tegen de touwen gekatapulteerd.
Meise liet echter met deze vroege voorsprong de bezoekers meer in de wedstrijd komen en kwam zelfs na 20 minuten onder druk te staan. Tot tweemaal toe moest doelman Mathias Claes redding brengen en alles uit de kast halen om de bal vanonder de lat te zweven. Op dat moment zou dat een verdiende gelijkmaker geweest zijn voor de bezoekers. Het bleef echter 1 – 0 aan de rust.

Meise kwam uit de kleedkamer met een duidelijke opdracht; zo snel mogelijk de voorsprong te verdubbelen.
Na 10 minuten ging de ongrijpbare Sacha door op links en zijn teruglegger werd door Timo genadeloos binnengetikt, zijn tweede van de namiddag voor de 2 – 0.
De bezoekers moesten nu wel komen en risico’s nemen maar het was opnieuw Mathias die met een save de aansluitingstreffer kon verhinderen.
Er kwam meer ruimte in de frontlinie voor Meise en dat sesulteerde in nog twee goals van kapitein Thomas Van den Boeynants.
78 min:  op een voorzet van Enio tikt Thomas de 3 – 0 binnen
87 min: op een voorzet van Clave was Thomas opnieuw sneller bij de bal om de 4 – 0 tegen de touwen te rammen.
Verdiende overwinning voor Meise dat zo naar plaats 10 klimt, Machelen blijft in de gevarenzone op de voorlaatste plaats.
Fanion A – KCS Machelen A   4 – 0
Goals: 2m 1 – 0 Timo Draelants (Bilal El Mesbahi), 55m 2 – 0 Timo Draelants (Sacha Larrocha Lopez), 78m 3 – 0 Thomas Van den Boeynants (Enio Walraevens), 87m Thomas Van den Boeynants (Clave Mukakabera)

Fanion B ontving zaterdagavond de nummer tien uit de klassering KFC Malderen A.
Na een wedstrijd met veel middenveldspel stond een logische 1 – 1 eindstand op het bord.
Dankzij ondermeer een save van Ivo bleef het 0 – 0 aan de rust.
Thomas Hertveld scoorde 20 minuten voor tijd de 1 – 0 maar 10 minuten voor tijd stonden de bordjes alweer in evenwicht en bleef het bij een billijk gelijkspel.
Fanion B – KFC Malderen A   1 – 1
Goals: 69m 1 – 0 Thomas Hertveld, 79m 1 – 1