Voor Fanion A stond zondag een belangrijke opdracht klaar. In het teken van het behoud verzekeren in tweede provinciale mocht men met minder dan 3 punten niet tevreden zijn voor de verplaatsing naar Leeuw Brucom.
Door schorsing, blessure of studies kon Meise ondermeer niet rekenen op Jarne Chrispeels, Jef Van de Velde, Timo Draelants en Abdourahmane Bah. T1 Tom Verhoeven zat in quarantaine wegens corona. T2 Kristof Hannaert mocht ons team naar de overwinning coachen.

Meise begon goed aan de wedstrijd en kreeg een aantal kansen, ondermeer Enio en Clave kwamen dicht bij de openingstreffer. Ook Matthias moest in de aanvangsfase één keer zijn clean sheet veilig stellen.
Voor een lichte fout kreeg de heroptredende Mathias Servranckx na amper 10 minuten voetballen meteen geel, zijn tweede van het seizoen.
Na een kwartier stond de verdiende 0 – 1 toch op het bord, een diepe lange bal richting Bilal Ziani die sneller op de bal was dan de thuisportier die de schuiver in zijn kooi zag verdwijnen.
Meise bleef de betere ploeg en na voorbereidend werk van Sacha met een slimme voorzet kon Bilal El Mesbahi de 0 – 2 tegen de touwen duwen.
Na 35 minuten viel Casper Waldock uit met een verrekking en werd vervangen door Sam De Mooij.
Met weinig doelgevaar bleef het 2 – 2 aan de rust.

De tweede helft bracht meteen vuurwerk.
55m: Clave zag zijn schot van buiten de rechthoek uiteenspatten op de paal, geen verlossende 0 – 3
57m: kopbal op de lat door de thuisploeg
71m: ook Sam laat de 0 – 3 liggen
81m: Matthias Claes haalt met een wereldsave de 1 – 2 vanonder de lat
89m: toch nog 0 – 3, Bilal Ziani zet na enkele dribbelkunstjes voor en Sam kan de 0 – 3 aan de eerste paal binnentikken.
Leeuw Brucom A – Fanion A   0 – 3
Goals: 15m 0 – 1 Bilal Ziani (Enio Walravens), 26m 0 – 2 Bilal El Mesbahi (Sacha Larrocha Lopez), 89m 0 – 3 Sam De Mooij (Bilal Ziani)

Verdiende overwinning van Fanion A na een leuke pot voetbal. Onderaan de klassering staan liefst 5 ploegen voorlaatste met hetzelfde aantal punten waaronder Meise A en Lennik die volgende zondag mekaar partij geven op De Nekker. Opgelet! Aftrap terug om 15u!

Wegens teveel onbeschikbare spelers door kwetsuren, ziekte, vermist of vakantie moest Fanion B forfait geven voor de wedstrijd bij leider Zemst. Nooit gezien!